Ajankohtaista

5 Vinkkiä Talvirenkaiden Tarkistukseen

24.11.2017

 

Joka syksyisen rengasvaihdon yhteydessä on tiettyjä asioita mitä on helppo kotikonstein tarkastaa. Kulumisen lisäksi säilytyksen aikana renkaisiin on voinut tulla muutoksia jotka vaikuttavat sekä ajomukavuuteen, että turvallisuuteen. Listasimme 5 tärkeintä vinkkiä mitä kannattaa ottaa huomioon ja tarkastaa rengasvaihdon yhteydessä.

  1. Tarkista kulutuspinta renkaassa. Alin sallittu kulutuspinta talvirenkaassa on 3mm ja se on helppo testata esimerkiksi 2 euron kolikolla. Jos hopeareunusta jää näkyville kolikon asetuttua rengasuraan, on syytä harkita renkaanvaihtoa. On myös hyvä huomioida, että 3mm kulutuspinta on lakimääritteinen alaraja, mutta renkaiden vaihtoa kannattaa harkita heti, kun ajettavuus heikkenee.
  2. Tarkista nastojen määrä ja kunto. Nastojen määrä renkaissa ja nastojen kunto on myös hyvä tarkastaa talven saapuessa. Jos nastoja on irronnut paljon renkaiden pito voi olla heikentynyt reilusti. Jos nastat ovat paikallaan, mutta heiluvat, niiden purevuus jäähän ja loskaan on lähes olematon.
  3. Tarkista rengaspaineet. Automallista riippuen rengaspaineet ovat yleensä n. 2 baria. Talvirenkaissa on kuitenkin huomioitava, että kylmä sää laskee rengaspaineita, eli +20 asteessa 2 baria, on 0 asteessa 1.8 baria. Eli jos vaihdat renkaat sisällä, lisää suosituspaineeseen 0,2-0,3 baria, jolloin ulkona paineet laskevat valmistajan suositukseen. Ulkona asennettaessa voit asettaa paineet suoraan suosituksiin. Suositukset löydät yleensä auton ohjekirjasta.
  4. Renkaiden tasapaino. Jos renkaat kuluvat epätasaisesti tai ajaessa tuntuu ylimääräistä tärinää, voi syy olla renkaiden epätasapainossa. Tasapainotus kannattaa teettää autohuoltojen yhteydessä, jolloin tasapaino tutkitaan asianmukaisilla laitteilla ja korjataan painotuksilla.
  5. Tarkista rengaskulmat. Rengaskulmat vaikuttavat renkaiden tasaiseen kulumiseen. Mikäli aurauskulmat ovat pielessä, kuluu rengas ulko- tai sisäreunasta enemmän kuin muualta. Näin myös renkaiden käyttöikä lyhenee. Aurauskulmien virheillä on nostava vaikutus myös polttoaineen kulutukseen. Kulmat kannattaa tarkastuttaa jokaisen huollon yhteydessä, tai kun havaitaan edellä mainittuja ongelmia.

 

Varaa aikasi TÄÄLTÄ:

http://www.huoltovaraus.fi/ma-autohuolto/

• VOLKSWAGEN • SKODA • AUDI • SEAT • BMW • VOLVO • FORD •