Ajankohtaista

Miksi automaattivaihteiston öljynvaihto kannattaa tehdä?

23.2.2018

Valmistajan huolto-ohjelmassa ei ole automaattivaihteiston öljynvaihto-nimistä kohtaa. Se ei siis ole tarpeellinen? Väärin! Epätasaiset vaihteenvaihdot, ylimääräiset äänet ja tehohävikit ovat merkkejä siitä, että laatikko vaatii huoltoa, sillä vaikka vaihteisto on suljettu järjestelmä, ajan myötä sekin karstoittuu, jonka myötä öljyn sekaan joutuu paljon siihen kuulumatonta materiaalia.

Jälleen kerran, vaikka vaihteistohuolto kuulostaa kalliilta ja ylimääräiseltä, on sillä saavutetut hyödyt verrattuna sen laiminlyöntiin mitattavissa sadoissa, pahimmassa tapauksessa jopa tuhansissa euroissa.

automaattivaihteiston öljynvaihto

Miten automaattivaihteiston öljynvaihto tehdään?

Yleensä automaattivaihteiston öljynvaihto suositellaan tehtäväksi vähintään kolmen vuoden tai 60tkm välein. Jos huoltoväli on ollut näin pitkä, on vaihteistoon syytä tehdä öljynvaihto niin sanotulla huuhtelumenetelmällä, jolla kaikki ylimääräinen materiaali kaiken käytetyn öljyn lisäksi saadaan pois koneistosta, pois uuden puhtaan öljyn tieltä. Huuhtelu tehdään Spin2 ATF-laitteistolla puhdistusaineen kera. Ilman tätä toimenpidettä vaihteistoon keräytynyt karsta saattaa lähteä liikkeelle ajon aikana, ja rikkoa vaihteiston. Yleensä perinteisillä menetelmillä öljynvaihto ei ole tehokas, ja vaihteistoon saattaa jäädä jopa litroja vanhaa, käytettyä öljyä, mutta oikeilla laitteilla öljy saadaan vaihdettua 100% uuteen.

Ennaltaehkäisevät huoltotoimenpiteet ovat tilastojen valossa jopa satoja prosentteja halvempia tehdä, kuin vasta vian ilmettyä tehdyt korjaustoimenpiteet. Saat kuitenkin itse päättää, kokeiletko onneasi parin sadan euron säästön toivossa ja otatko riskin, että koko huonosti huollettu automaattivaihteisto levähtää moottoritien varteen!

 

Lue myös artikkelimme nelipyöräsuuntauksesta tästä!

 

Varaa aikasi automaattivaihteiston öljynvaihtoon TÄÄLTÄ!

• VOLKSWAGEN • SKODA • AUDI • SEAT • BMW • VOLVO • FORD •