Varaa aika huoltoon

Jyväskylä, Tampere ja Hollola ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


Miksi Joulupukki kulkee poroilla eikä autolla?

Miksi Joulupukki kulkee poroilla eikä autolla?

Aikaa on 31 tuntia

Maailmassa on noin 378 miljoonaa joulupukin reitille osuvaa lasta, ja kun oletetaan että perheissä on keskimäärin 3,5 lasta, joista ainakin yksi on kiltti, on pukin käytävä jouluna 108 miljoonassa kodissa. Onneksi pukin ei sentään tarvitse Maan kiertoliikkeestä johtuen tarvitse ihan vuorokauteen reissuaan puristaa, vaan saa extra 7 tuntia apuja. Kiirettä kuitenkin pitää, sillä tässäkin ajassa jokaiselle perheelle jää 0,001 sekuntia aikaa istuskella pukin polvella.

Matkaa Joulupukille kertyy, sikäli kun kiltit lapset ovat levittäytyneet tasaisesti ympäri Maapalloa, noin 121 miljoonaa kilometriä. Porot pitää siis saada kiihtymään 3,7 miljoonaan km/h aika lailla suoraan Korvatunturilta lähtiessä. Lisäksi jos jokainen lapsi saa keskimäärin yhden kilogramman painoisen lahjan, on reessä kokonaismassaa lähdettäessä luonnollisesti 108 miljoonaa kg. Normaali poro kykenee vetämään maata pitkin perässään 150 kilon taakkaa, jolloin tarvitaan 720 000 poroa lähdössä, joten kyllä pukkikin kulkupelejään melko rankalla kädellä virittelee.

 

Edullisia kilometrejäkö?

No mitäpä, jos pukki painaisikin aattokeikkansa normaalilla henkilöautolla? Annetaan autolle sen verran armoa, että oletetaan kulkevan sama reitti. Jokainen perheellinen tietää millaista on sulloa henkilöautoon 3 lasta lahjoineen ja painella joulunpyhiksi mummolaan jouluruuhkassa. No silloinhan lahjoja on noin 5 henkilölle autossa ja kun lapset jätetään pois laskuista, saadaan autoon mahdutettua n. 10 henkilön lahjat. Eli täytyy tehdä 1,08 miljoonaa reissua jotta kaikki lahjat saadaan kulkeutumaan vastaanottajilleen. Jouluruuhkassa tämä on vähintäänkin hermoja kiristävä seikka. Auto kykenee keskimäärin matkansa taittamaan 80 km/h keskinopeudella valtaväyliä pitkin, joten urakkaan kuluu suoralla ajolinjalla n. 630,2 vuorokautta, jos ei käydä täydentämässä lahjalastia. On siis selvää, kun jokainen lahja saapuu 2 vuotta myöhässä ja joulu on joka vuosi, että Joulupukin palvelut ruuhkautuvat pahasti vuodesta toiseen enemmän ja enemmän. Lisäksi kun auto syö polttoainetta matka-ajossa vähintäänkin 6 L/100km, joten polttoainetta koko reissuun kuluu n. 73 000 litraa, joka on nyky hinnoilla vähintäänkin 110 000€. Joten porot ovat myös kustannustehokkaampia kulkuvälineitä, sillä niille riittää polttoaineeksi pelkkä rehu, tarvittaessa jopa pysähdyspaikkojen ruohomättäät.

 

Emme siis pysty autoalan rautaisina ammattilaisinakaan suositella Joulupukille menopelin vaihtoa täksikään vuodeksi, joten edelleen, myös vuonna 2017, poro on Joulupukille paras vaihtoehto jakaa lahjat kaikille kilteille lapsille.

 

Mikan ja Anssin Autohuolto toivottaa kaikille oikein rauhallista joulua!

 

Varaa aikasi TÄÄLTÄ!

http://www.huoltovaraus.fi/ma-autohuolto/

Toimipaikat

Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä, Tampereella ja Hollolassa. Autokorjaamoissa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet, jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2022 MA-Autohuolto | JVmedia