Varaa aika huoltoon

Jyväskylä, Tampere ja Hollola ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


Webaston asennus parantaa ajonautintoa

webaston asennus

Webaston asennus omaan autoon kiinnostaa autoilijoita enenevissä määrin, kun aletaan lähestyä talvipakkasia. Vaikka polttoainekäyttöisten lisälämmittimien puhekieliseksi nimeksi onkin muodostunut nimenomaan Webasto, ei kaikki lämmittimet suinkaan ole Webasto-merkkisiä. Suomessa autoihin yleisimmin asennettavia lämmitinmerkkejä on Webaston lisäksi Eberspächer ja uudempi tulokas Binar. Lisälämmittimen tehtävä on valmistaa moottori tulevaan käynnistämiseen lämmittämällä auton omaa jäähdytinnestejärjestelmää, sillä kylmäkäynnistäminen on polttomoottorille tutkitusti äärimmäisen raskasta ja moottoria kuluttavaa mitä alhaisempiin lämpötiloihin mennään.

Miten Webasto eroaa tavallisesta lohkolämmittimestä?

Kun tavallista lohkolämmitintä joudutaan käyttämään jopa tunteja ennen ajoa, lämmittää polttoainekäyttöinen lämmitin moottorin ajokuntoon puolessa tunnissa kovassakin pakkasessa. Polttoainekäyttöiset lämmittimet ovat myös käytännöllisempiä lohkolämmittimiin verrattuna, sillä ne toimivat ilman ulkoista virtaa missä vain, kunhan tankissa on polttoainetta ja akussa virtaa. Webastot lämmittävät moottoria noin 4-5kW teholla, kun lohkolämmittimessä lämmitysteho jää usein vain n. 0,4kW.

Jälkiasennettuna polttoainekäyttöinen lisälämmitin on kuitenkin arvokkaampi asentaa lohkolämmittimeen verrattuna, mistä syystä yleensä yli kymmenen vuotta vanhaan autoon ei ole kannattavaa sellaista asentaa. Mitään teknistä estettä tälle ei kuitenkaan ole.

Miten polttoainekäyttöinen lisälämmitin toimii?

Lisälämmittimen teho perustuu siihen, että se lämmittää moottorin jäähdytinnesteen tehokkaasti auton omaa jäähdytinnestejärjestelmää hyödyntäen. Lisälämmitin lämmittää auton jäähdytinnestettä 5 kilowatin teholla ja kierrättää kiertovesipumpun avulla lämmitettyä jäähdytinnestettä moottorissa. Mikäli myös sisätilat halutaan samalla lämpimäksi, tulee asennuksen yhteydessä tehdä sisäpuhallusohjaus. Tällöin lämmin jäähdytinneste ohjataan kiertämään lämmityslaitteen kennolle ja lämmityslaitteen moottori alkaa puhaltaa ilmaa kennon läpi auton sisätiloihin.

Merkkikohtaisia eroja ei Webaston, Binarin ja Eberspächerin välillä tehoissa tai ominaisuuksissa käytännössä löydy muualta kuin lämmittimen käyttölaitteissa. Käyttölaitevaihtoehtoja on jokaisella merkillä kolme: kiinteä ajastin, kaukosäädin tai mobiiliohjaus. Kaikissa mobiiliohjattavissa lisälämmittimissä käytetään merkistä riippumatta samaa Remuc-ohjainlaitetta mitä käytetään älypuhelimeen ladattavalla Remuc 3-sovelluksella. Käyttölaitteista löytyy erilaisia ominaisuuksia kuten muistipaikkoja mihin käyttäjä voi esimerkiksi määrittää lämmittimen käynnistyvän aina samaan aikaan aamulla tai töiden jälkeen

Mahdollisuus sisäpuhalluksen ohjaukseen on kaikilla lämmitinmerkeillä, mutta edullisimmillaan autoon saa asennettuna Binar-lämmitinsarja ilman sisäpuhalluksen ohjausta 1490€ hintaan.

Jotta säästytään akun tyhjenemiseltä, on autolla syytä ajaa aina vähintään yhtä pitkä aika, kuin mitä lämmitintä on käytetty. Jos joudutaan ajamaan lyhyttä matkaa lämmityksen jälkeen pitkään, ei akku ehdi latautua yhtä paljon mitä sitä on lämmittäessä kulunut. Tällöin voi olla syytä asentaa autoon verkkovirralla toimiva täysautomaattinen lisälaturi, mikä ylläpitää akun varausta.

Eberspächerin, Binarin tai Webaston asennus

Webaston asennus vie yleensä ammattitaitoiselta asentajalta yli yhden päivän työtunnit, riippuen yhdistetäänkö lämmitin auton sisäilmanohjaukseen. Useille merkeille jälkiasennettavan jo pelkkä sisäpuhalluksenohjauksen asennustyö, millä saadaan sisäilma lämpenemään moottorin lisäksi, kestää yksistään n. kolme tuntia.

Mikan ja Anssin autohuollossa lisälämmittimet asennetaan aina ammattitaitoisesti ja saat asennukselle 2-vuoden takuun. Teemme myös autoa asennukselle tuodessa suositukset siitä minkä merkkinen järjestelmä on juuri sinun autollesi sopiva ja järkevin ratkaisu.

Päivi Rantanen
Päivi Rantanen
@paivirantanen
Read More
Loistava asiantunteva palvelu. Nopeasti auto kuntoon. Suosittelen Tampereen toimipistettä.
Tarja Tainio
Tarja Tainio
@tarjatainio
Read More
Eilen renkaat piti pahan äänen ja aamulla klo 7:15 soitin Mikalle& Anssille ja kysyin saisiko heti apua 😱 Täyttä on mutta tuo tänne niin katsotaan mikä on kyseessä. Menin heti paikalle ja pyysivät odottamaan ja ota kuppi kahvia ☕️ katsotaan heti. Kivi sinne ilmeisesti oli mennyt hiekkatiellä kun on tullut nyt ajeltua .. 15minuuttia ja homma oli tsekattu😅 Mitä maksaa? No ei tällä kertaa mitään kun varsinaista vikaa ei löytynyt ja kirskuntaa ei kuulunut enää😅 Iso kiitos loistavasta, nopeasta ja erittäin ystävällisestä palvelusta. Tulen toistekin 😊
Rosamaria Sinervä
Rosamaria Sinervä
@rosamariasinerva
Read More
Erittäin hyvää palvelua, sijaisauto siisti ja erittäin hyvä lisä👍🏽😎 suosittelen
Previous
Next
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lue myös:

Toimipaikat

Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä, Tampereella ja Hollolassa. Autokorjaamoissa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet, jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2021 MA-Autohuolto | JVmedia