Varaa aika huoltoon

Jyväskylä, Tampere ja Hollola ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


Ilmastointihuolto ennen kesäkelejä

Ilmastointihuolto ei ole usein autonomistajien suurin huoltotarve, ja sen laiminlyönti voi johtaa ikäviin seurauksiin. Riskinä huoltamattomalle koneistolle on koko ilmastointijärjestelmän rikkoutuminen, jolloin hintalappu korjaukselle voi olla jopa tuhansia euroja. Ilmastointihuoltoa ei ole yleensä merkitty valmistajan huolto-ohjelmaan, mutta se tulee tehdä vähintään kahden vuoden välein, mieluiten jopa kerran vuodessa.

Auton ilmastointihuolto

Miksi ilmastointihuolto kannattaa tehdä?

Ilmastointi kuivaa auton sisään puhallettavaa ilmaa, jolloin viileinä ja kosteina aamuina auton lasien sisäpuolet eivät kerää huurretta tai kosteutta niin paljon. Lisäksi sillä on suuri vaikutus auton sisäilman puhtauteen, mikä taas vaikuttaa osaltaan kuljettajan vireystilaan, ja sitä kautta parantaa loppujen lopuksi myös matkustusturvallisuutta. Puhumattakaan siitä että kanssamatkustajat pysyvät huomattavasti tyytyväisempänä raikkaassa ja viileässä sisäilmassa kuin tunkkaisessa, helteen kuumentamassa autossa.

Milloin ilmastointihuolto on tarpeellinen?

Miksi ilmastointihuoltoa ei ole valmistajan huolto-ohjelmassa, mutta silti huoltoliikkeet sitä suosittelevat huollon yhteydessä?Yleisin syy ilmastoinnin korjaustarpeelle on ilmastointilaitteen kompressorin rikkoutuminen. Tämä johtuu yleensä siitä, että ilmastointia käytetään ilman riittävää määrää kylmäainetta, tai tehoja. Vaikka ilmastointi on suljettu järjestelmä, poistuu kylmäaineesta vuodessa n. 10% ja riski koneiston rikkoutumiselle on suuri, mikäli n. kolmasosa aineesta on hävinnyt. Merkkejä huoltotarpeesta ovat sisälle tulevan ilman lämpötilan nousu kylmästä lähinnä haaleaan tai se, että puhallusteho heikentyy merkittävästi. Tämän havaittua kannattaa auton ilmastointi kytkeä AC-kirjaimin tai lumihiutaleen kuvalla varustettu nappi kytkeä pois päältä, ettei riskiä koneiston rikkoutumisesta ole ennen huoltoa. On tärkeää, että ilmastointia huolletaan säännöllisesti, ettei isompia vahinkoja pääse tapahtumaan.

Maksat siis varmasti mieluummin ennaltaehkäisevästä ilmastointihuollosta, kuin ilmastoinnin täysremontista joka maksaa useita satasia, jopa yli tuhat euroa!

 

Lue tästä myös artikkelimme määräaikaishuolloista!

 

Varaa aikasi ilmastointihuoltoon TÄÄLTÄ!

Toimipaikat

Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä, Tampereella ja Hollolassa. Autokorjaamoissa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet, jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2021 MA-Autohuolto | JVmedia

Nyt kaikkiin huoltoihin ja korjauksiin

3 vuotta

maksuaikaa

Maksutavan tarjoaa Collector Bank