Varaa aika huoltoon

Jyväskylä, Tampere ja Hollola ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


Uusi kylmäaine nostaa ilmastointihuolto-hintoja

Ilmastointihuolto
R134a-. sekä R1234yf-kylmäainetta käyttävät ilmastointijärjestelmät huolletaan eri laitteilla

Miksi ilmastointihuolto-hinnat ovat nousseet?

Ilmastointihuolto kustannukset ovat viime vuosien aikana kasvaneet räjähdysmäisesti. Syynä tähän on EU:n määrittelemä linjaus (fluoratut kasvihuonekaasut), jossa ympäristölle erittäin haitallinen R134a-kylmäaine tulee korvata ympäristöystävällisemmällä R1234yf-kylmäaineella. Tämän myötä myös vanhan kylmäaineen hinta on viimeisen vuoden aikana jopa kymmenkertaistunut. Uuden kylmäaineen ympäristöhaitat ovat vanhaan verrattuna marginaaliset, mutta aineen hinta on noin 20 kertainen. Lisäksi uuden kylmäaineen paloherkkyys on syynä siihen, että huolto joudutaan tekemään eri laitteella millä vanhan kylmäaineen ilmastointihuolto.

Syy miksi ilmastointihuoltojen hinnat ovat nousseet vuoden 2011 tehdyn lainsäädännön myötä vasta nyt, johtuu siitä, että autonvalmistajat saivat aikaa vuoteen 2017 saakka myydä ja valmistaa vanhalla R134a-kylmäaineella varustettuja autoja, mutta sen jälkeen eivät. Ensimmäiset uutta R1234yf-kylmäainetta käyttävät autot olivat Suomessa liikenteessä keväästä 2012. Autoilijana ei tarvitse kuitenkaan olla huolissaan siitä, saako oman auton huollatettua, sillä vanhan kylmäaineen ilmastoinnit tullaan huoltamaan vielä pitkään vanhoilla laitteilla. On olemassa arvio, minkä mukaan kestää noin 10 vuotta ennen kuin uuden R1234yf-kylmäainetta käyttävien autojen määrä ylittää vanhan R134a-ainetta käyttävät autot.

Auton ilmastointien tulevaisuus

Autoteollisuudessa mikään ei tapahdu käden käänteessä, varsinkaan jos muutokset vaaditaan ylemmältä taholta. Kuten aiemmin todettua on siirtymisväli R134a-aineesta R1234yf-aineeseen karkeasti 20 vuotta, mutta autoteollisuuden intressit ovat kuitenkin pidemmällä. Ilmastointiaineiden seuraavana askelmana on siirtyä käyttämään aineena hiilidioksidia, mikä ei ole ympäristölle lainkaan haitallinen aine. Sen lisäksi hiilidioksidi on erittäin edullista käyttää, vaikkakin vielä nykytekniikalla järjestelmä on kallis toteuttaa. Ensimmäisen hiilidioksidi-ilmastointijärjestelmällä varustetun auton markkinoille toi Mercedes-Benz 2016 vuoden S-sarjaansa. 

Milloin ilmastointi tulee huoltaa?

Ilmastointilaite on suljettu järjestelmä, mutta kylmäainetta pääsee kuitenkin pois noin 10%-vuositahdilla. Vaara järjestelmän rikkoutumiselle alkaa nousta, mikäli järjestelmästä on päässyt katoamaan kolmasosa kylmäaineesta. Merkkejä ilmastointihuoltotarpeesta on ilmastoinnin heikentynyt teho joko viilentämisessä tai puhallusvoimassa. Mikäli huomaat tehohäviötä ilmastoinnissa, tai merkkejä, jotka viittaavat kylmäaineen vähyyteen, kannattaa ilmastoinnin käyttöä välttää, kunnes ilmastointi on huollettu. Tämä pätee kaikkiin kylmäainejärjestelmiin.

Meillä onnistuu kaikki huollot!

Mikan ja Anssin autohuollossa onnistuu sekä vanhan R134a- että uuden R1234yf-kylmäainejärjestelmien huolto ja kylmäaineen lisäys.

Päivi Rantanen
Päivi Rantanen
@paivirantanen
Read More
Loistava asiantunteva palvelu. Nopeasti auto kuntoon. Suosittelen Tampereen toimipistettä.
Tarja Tainio
Tarja Tainio
@tarjatainio
Read More
Eilen renkaat piti pahan äänen ja aamulla klo 7:15 soitin Mikalle& Anssille ja kysyin saisiko heti apua 😱 Täyttä on mutta tuo tänne niin katsotaan mikä on kyseessä. Menin heti paikalle ja pyysivät odottamaan ja ota kuppi kahvia ☕️ katsotaan heti. Kivi sinne ilmeisesti oli mennyt hiekkatiellä kun on tullut nyt ajeltua .. 15minuuttia ja homma oli tsekattu😅 Mitä maksaa? No ei tällä kertaa mitään kun varsinaista vikaa ei löytynyt ja kirskuntaa ei kuulunut enää😅 Iso kiitos loistavasta, nopeasta ja erittäin ystävällisestä palvelusta. Tulen toistekin 😊
Rosamaria Sinervä
Rosamaria Sinervä
@rosamariasinerva
Read More
Erittäin hyvää palvelua, sijaisauto siisti ja erittäin hyvä lisä👍🏽😎 suosittelen
Previous
Next
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

"Myös vanhan kylmäaineen hinta on viimeisen vuoden aikana jopa kymmenkertaistunut"

Mikan ja Anssin Autohuolto

Toimipaikat

Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä, Tampereella ja Hollolassa. Autokorjaamoissa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet, jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2021 MA-Autohuolto | JVmedia

Nyt kaikkiin huoltoihin ja korjauksiin

3 vuotta

maksuaikaa

Maksutavan tarjoaa Collector Bank