Varaa aika huoltoon

Jyväskylä, Tampere ja Hollola ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


Milloin jakoketju tulee huoltaa?

Jakoketju

Auton polttomottori toimii joko jakohihnan tai jakoketjun avulla. Polttomoottorin toiminta perustuu osaltaan siihen, että kampiakseli pyörittää jakohihnan tai -ketjun avulla nokka-akselia,
mikä saa venttiilit avautumaan ja sulkeutumaan oikeassa tahdissa mäntien kanssa. Jakoketjua pidetään yleisesti huoltovapaana, mutta sokeasti tähän väittämään ei pidä uskoa. Jos merkkejä huollon tarpeesta ilmenee, kannattaa ketju vähintään tarkastaa, sillä sen rikkoutuminen aiheuttaa vastaavat tuhot moottorille, kuin jakohihnankin katkeaminen.

Kun jakohihnan huoltoväli on keskimäärin 150tkm, pitäisi jakoketjun kestää koko auton eliniän. Alunperin jakoketju korvattiin kumisella jakohihnalla, koska moottorin äänistä haluttiin hiljaisemmat, moottorien tuotannosta halvempaa ja lisää mekaanista tehokkuutta, mutta osa automerkeistä on jopa palannut ketjun käyttäjäksi sen varmuuden vuoksi. Tällaisia automerkkejä ovat muunmuassa Volkswagen ja Toyota.

Milloin jakoketju tulee huoltaa?

Syitä moottoririkolle jakoketjusta johtuen on ketjun venyminen ja kuluminen. Venyminen ja kuluminen saa ketjun hyppäämään pois rattaalta, jolloin vauriot on saman kaltaiset, kuin jakohihnan katkeamisella.

Oireet

  • Kylmäkäynnistäessä moottorista kuuluu ylimääräistä metallista ääntä
  • Kun ketjun kunto huononee, alkaa ylimääräistä ääntä kuulua myös lämpimänä käydessä
  • Ajotietokone kertoo moottorin ajoituksessa olevan vikaa. Tarkoittaa kampiakselin ja nokka-akselin synkronaatiota
  • Mikäli jakoketju on päässyt jo hyppäämään rattaalta, ei moottori enää käynnisty, ja tällöin on yleensä jo isomman remontin tarve.
Päivi Rantanen
Päivi Rantanen
@paivirantanen
Read More
Loistava asiantunteva palvelu. Nopeasti auto kuntoon. Suosittelen Tampereen toimipistettä.
Tarja Tainio
Tarja Tainio
@tarjatainio
Read More
Eilen renkaat piti pahan äänen ja aamulla klo 7:15 soitin Mikalle& Anssille ja kysyin saisiko heti apua 😱 Täyttä on mutta tuo tänne niin katsotaan mikä on kyseessä. Menin heti paikalle ja pyysivät odottamaan ja ota kuppi kahvia ☕️ katsotaan heti. Kivi sinne ilmeisesti oli mennyt hiekkatiellä kun on tullut nyt ajeltua .. 15minuuttia ja homma oli tsekattu😅 Mitä maksaa? No ei tällä kertaa mitään kun varsinaista vikaa ei löytynyt ja kirskuntaa ei kuulunut enää😅 Iso kiitos loistavasta, nopeasta ja erittäin ystävällisestä palvelusta. Tulen toistekin 😊
Rosamaria Sinervä
Rosamaria Sinervä
@rosamariasinerva
Read More
Erittäin hyvää palvelua, sijaisauto siisti ja erittäin hyvä lisä👍🏽😎 suosittelen
Previous
Next
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lue myös:

Toimipaikat

Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä, Tampereella ja Hollolassa. Autokorjaamoissa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet, jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2021 MA-Autohuolto | JVmedia

Nyt kaikkiin huoltoihin ja korjauksiin

3 vuotta

maksuaikaa

Maksutavan tarjoaa Collector Bank