Varaa aika huoltoon

Jyväskylä, Tampere ja Hollola ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


Mitä eroa ajoneuvoverolla ja autoverolla? Miten autoilua verotetaan Suomessa?

ajoneuvovero

Autovero

Ajoneuvovero, autovero ja polttoaineiden verotus on korkealla tasolla Suomessa. Varsinkin auton hankintavaiheen verotus, eli varsinainen autovero, on Euroopan korkeimpia. Sen suuruus määräytyy auton arvolisäverollisen hinnan verotusarvon mukaan. Alimmillaan autovero on 4,4% ja ylimmillään 50%.

Ajoneuvovero

Toinen autoilusta koituva vero on ajoneuvovero, mikä perustuu ajoneuvon oloon liikenteessä. Ajoneuvovero jakaantuu perusveroon ja käyttövoimaveroon, mikä peritään käytännössä kaikista henkilö-, kuorma-, ja pakettiautoista, jotka eivät käytä polttoaineena bensiiniä. Ajoneuvoveroon velvollinen on joko ajoneuvon omistaja tai haltija. Perusveron määrä määräytyy ajoneuvon hiilidioksidipäästöjen mukaan alle 2500kg autoissa.

Käyttövoimavero otettiin käyttöön tasoittamaan eri polttoaineiden verotusta, jotka esimerkiksi kuljetusalalla voi muodostua tärkeäksi kilpailutekijäksi dieselin verotuksen ollessa bensiinin vastaavaa alhaisempi. Käyttövoimavero on 5,5 senttiä/pvä jokaiselta alkavalta 100 kilogrammalta.

Polttoaineiden verotus

Polttoaineiden verotus koostuu niiden valmisteverosta (eli polttoainevero) sekä arvonlisäverosta. Kun polttoaineen kokonaishinta kuluttajalle määritellään, lasketaan polttoaineelle polttoaineveron määrä sentteinä tuotelitraa tai -kiloa kohti. Vero koostuu energiasisältöverosta, hiilidioksidiverosta sekä huoltovarmuusverosta, mikä on lakisääteinen veroluonteinen maksu, joka tilitetään huoltovarmuusrahastoon. Kun polttoaineen hintaan on lisätty polttoainevero, lasketaan sen päälle vielä arvonlisävero 24%, josta muodostuu lopulta kuluttajahinta. Esimerkiksi vuonna 2015 95-oktaanisen bensiinin kuluttajahinnasta 68% oli veroa.

Poikkeuksena eri polttoaineiden verotuksessa on biokaasu, mistä ei peritä lainkaan polttoaineveroa.

Päivi Rantanen
Päivi Rantanen
@paivirantanen
Read More
Loistava asiantunteva palvelu. Nopeasti auto kuntoon. Suosittelen Tampereen toimipistettä.
Tarja Tainio
Tarja Tainio
@tarjatainio
Read More
Eilen renkaat piti pahan äänen ja aamulla klo 7:15 soitin Mikalle& Anssille ja kysyin saisiko heti apua 😱 Täyttä on mutta tuo tänne niin katsotaan mikä on kyseessä. Menin heti paikalle ja pyysivät odottamaan ja ota kuppi kahvia ☕️ katsotaan heti. Kivi sinne ilmeisesti oli mennyt hiekkatiellä kun on tullut nyt ajeltua .. 15minuuttia ja homma oli tsekattu😅 Mitä maksaa? No ei tällä kertaa mitään kun varsinaista vikaa ei löytynyt ja kirskuntaa ei kuulunut enää😅 Iso kiitos loistavasta, nopeasta ja erittäin ystävällisestä palvelusta. Tulen toistekin 😊
Rosamaria Sinervä
Rosamaria Sinervä
@rosamariasinerva
Read More
Erittäin hyvää palvelua, sijaisauto siisti ja erittäin hyvä lisä👍🏽😎 suosittelen
Previous
Next
Facebook
Twitter
LinkedIn

Toimipaikat

Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä, Tampereella ja Hollolassa. Autokorjaamoissa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet, jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2022 MA-Autohuolto | JVmedia