Varaa aika huoltoon

Jyväskylä ja Tampere ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


Katsastus tulossa? Tee nämä tarkastukset autollesi!

katsastus muista nämä

Kun autosi katsastus lähestyy, on paljon toimenpiteitä, millä kykenet itse vaikuttamaan katsastuksen lopputulemaan. Muista tehdä ainakin nämä:

1. Renkaat, akselisto ja jousitus

Paineet vaikuttavat sekä jousituksen että iskunvaimennuksen toimintaan. Myös renkaiden kulutuspinta ja renkaiden yleinen kunto on helppo tarkistaa itse. Tyypillisimmät akseliston viat löytyvät nivelien ja laakerointipisteiden välyksistä, ja myös ne voidaan todeta auto nostamalla ja renkaita kääntelemällä ja heiluttamalla, ennen kuin katsastus on ajankohtainen,

2. Jarrut

Suorita ennen katsastusta muutama terävä jarrutus, sillä kova jarrutus puhdistaa jarrutuspintoja. Kokeile myös käsijarrun pitävyys vetämällä sitä kevyesti ajossa. Turvallisuus jarrutesteissä on syytä muistaa, eikä äkkijarrutuksia saa missään nimessä tehdä liikenteen seassa.

3. Valot ja sähkölaitteet

Valaisimet on helppo tarkastaa, joten pyydä kaveri avuksi, jotta voit todeta myös jarru-, peruutus- ja takavalojen toiminnan. Helpoiten unohtuu rekisterikilven valo, sillä se ei juuri omaan ajoon vaikuta. Myös ns. parkkivalojen tulee toimia, mutta esimerkiksi sumuvalot täytyy joko poistaa tai korjata, mikäli niiden toiminnassa on häiriötä.

Akun kiinnitys on helppo tarkistaa tarttumalla siihen kiinni. Kaikki irtonaiset johdot tai vaaralliset kytkennät tulee purkaa pois, jotta oikosulkujen mahdollisuus minimoidaan.

Muita helppoja havaintoja on takaheijastimien kunto, sekä äänimerkin toiminta.

4. Päästöt

Autolla kannattaa ajaa lämmittelylenkki ennen katsastukseen vientiä, sillä ajo poistaa enimmät karstat mittauksia häiritsemästä. Viallinen pakoputki aiheuttaa ylimääräisiä päästöjä sekä melua, joten sen voi todeta yleensä metelistä.

Mittaukset edellyttävät moottorilta riittävää yleiskuntoa. Tiputtavia vuotoja ei saa löytyä, mutta ne on helppo löytää ja paikallistaa parkkipaikan jäljistä.

5. Alusta ja kori

Pesemällä auto säännöllisesti ehkäiset korin ruostumista. On myös olemassa ns. ruosteenestokäsittelyjä, joihin on merkkikohtaisia suosituksia.

6. Ohjauslaitteet

Ongelmat ohjauksessa voi huomata ajaessa auton puoltaessa. Muista että mikäli autossa on ohjaustehostin, täytyy sen olla kunnossa.

7. Muut helpot korjaukset

  • Täytä pissapoika, tyhjä säiliö johtaa korjauskehotukseen ja rikkinäinen säiliö hylkäykseen
  • Pyyhkijän sulat
  • Tuulilasin puhtaus ja näkyvyys

Lue myös artikkelimme auton jarruhuollosta täältä!

Varaa huoltoaikasi TÄÄLTÄ!

Toimipaikat
Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä ja Tampereella. Autokorjaamossa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2018 MA-Autohuolto