Varaa aika huoltoon

Jyväskylä, Tampere ja Hollola ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


Katsastus tulossa? Tee nämä tarkastukset autollesi!

katsastus muista nämä

Kun autosi katsastus lähestyy, on paljon toimenpiteitä, millä kykenet itse vaikuttamaan katsastuksen lopputulemaan. Muista tehdä ainakin nämä:

1. Renkaat, akselisto ja jousitus

Paineet vaikuttavat sekä jousituksen että iskunvaimennuksen toimintaan. Myös renkaiden kulutuspinta ja renkaiden yleinen kunto on helppo tarkistaa itse. Tyypillisimmät akseliston viat löytyvät nivelien ja laakerointipisteiden välyksistä, ja myös ne voidaan todeta auto nostamalla ja renkaita kääntelemällä ja heiluttamalla, ennen kuin katsastus on ajankohtainen.

2. Jarrut

Suorita ennen katsastusta muutama terävä jarrutus, sillä kova jarrutus puhdistaa jarrutuspintoja. Kokeile myös käsijarrun pitävyys vetämällä sitä kevyesti ajossa. Turvallisuus jarrutesteissä on syytä muistaa, eikä äkkijarrutuksia saa missään nimessä tehdä liikenteen seassa.

3. Valot ja sähkölaitteet

Valaisimet on helppo tarkastaa, joten pyydä kaveri avuksi, jotta voit todeta myös jarru-, peruutus- ja takavalojen toiminnan. Helpoiten unohtuu rekisterikilven valo, sillä se ei juuri omaan ajoon vaikuta. Myös ns. parkkivalojen tulee toimia, mutta esimerkiksi sumuvalot täytyy joko poistaa tai korjata, mikäli niiden toiminnassa on häiriötä.

Akun kiinnitys on helppo tarkistaa tarttumalla siihen kiinni. Kaikki irtonaiset johdot tai vaaralliset kytkennät tulee purkaa pois, jotta oikosulkujen mahdollisuus minimoidaan.

Muita helppoja havaintoja on takaheijastimien kunto, sekä äänimerkin toiminta.

4. Päästöt

Autolla kannattaa ajaa lämmittelylenkki ennen katsastukseen vientiä, sillä ajo poistaa enimmät karstat mittauksia häiritsemästä. Viallinen pakoputki aiheuttaa ylimääräisiä päästöjä sekä melua, joten sen voi todeta yleensä metelistä.

Mittaukset edellyttävät moottorilta riittävää yleiskuntoa. Tiputtavia vuotoja ei saa löytyä, mutta ne on helppo löytää ja paikallistaa parkkipaikan jäljistä.

5. Alusta ja kori

Pesemällä auton säännöllisesti ehkäiset korin ruostumista. On olemassa myös ns. ruosteenestokäsittelyjä, joihin on merkkikohtaisia suosituksia.

6. Ohjauslaitteet

Ongelmat ohjauksessa voi huomata ajaessa auton puoltaessa. Muista että mikäli autossa on ohjaustehostin, täytyy sen olla kunnossa.

7. Muut helpot korjaukset

  • Täytä pissapoika, tyhjä säiliö johtaa korjauskehotukseen ja rikkinäinen säiliö hylkäykseen
  • Pyyhkijän sulat
  • Tuulilasin puhtaus ja näkyvyys
Päivi Rantanen
Päivi Rantanen
@paivirantanen
Read More
Loistava asiantunteva palvelu. Nopeasti auto kuntoon. Suosittelen Tampereen toimipistettä.
Tarja Tainio
Tarja Tainio
@tarjatainio
Read More
Eilen renkaat piti pahan äänen ja aamulla klo 7:15 soitin Mikalle& Anssille ja kysyin saisiko heti apua 😱 Täyttä on mutta tuo tänne niin katsotaan mikä on kyseessä. Menin heti paikalle ja pyysivät odottamaan ja ota kuppi kahvia ☕️ katsotaan heti. Kivi sinne ilmeisesti oli mennyt hiekkatiellä kun on tullut nyt ajeltua .. 15minuuttia ja homma oli tsekattu😅 Mitä maksaa? No ei tällä kertaa mitään kun varsinaista vikaa ei löytynyt ja kirskuntaa ei kuulunut enää😅 Iso kiitos loistavasta, nopeasta ja erittäin ystävällisestä palvelusta. Tulen toistekin 😊
Rosamaria Sinervä
Rosamaria Sinervä
@rosamariasinerva
Read More
Erittäin hyvää palvelua, sijaisauto siisti ja erittäin hyvä lisä👍🏽😎 suosittelen
Previous
Next
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lue myös:

Toimipaikat

Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä, Tampereella ja Hollolassa. Autokorjaamoissa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet, jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2022 MA-Autohuolto | JVmedia