Varaa aika huoltoon

Jyväskylä, Tampere ja Hollola ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


Dieselauto vai bensa-auto? Kumpi polttoaine on vähäpäästöisempi?

dieselauto

Mistä on kyse?

Dieselauto ja bensa-auto synnyttävät molemmat hiilidioksidipäästöjä. Hiilidioksidi syntyy moottorissa tapahtuvan palamisen seurauksena. Suomessa siirryttiin vuonna 2001 hiilidioksidipäästöihin perustuvaan verotukseen, minkä lisäksi dieselautoja verotetaan myös käyttövoimaveron muodossa.

Bensa- ja dieselauto eroavat hiukan päästöissä

Uusien dieselautojen päästöt Euroopan Unionissa olivat keskimäärin 117,9 grammaa kilometriltä, kun bensa-autojen päästöt olivat 121,6 grammaa vastaavalta matkalta. EU:n tavoite on päästä keskimäärin 95 grammaan per kilometri vuonna 2021. Suomessa myytyjen autojen keskimääräiset päästöt olivat vuonna 2017 118,2 g/km.

Hybridiautoista syntyvät päästöt ovat keskimäärin huomattavasti pelkällä polttomoottorilla toimivia autoja matalammat, mutta taloudellisesta näkökulmasta katsottuna hybridiautojen hankintahinta on edelleen huomattavasti verrokkeja korkeampi, mikä ei niistä välttämättä taloudellisempia tee. Verotus perustuu kuitenkin edelleen CO2-päästöihin, joten vuosikustannukset verotuksen ja käyttökustannusten osalta ovat edullisemmat kuin bensa- tai dieselautojen.

Diesel vs bensiini

Valaisimet on helppo tarkastaa, joten pyydä kaveri avuksi, jotta voit todeta myös jarru-, peruutus- ja takavalojen toiminnan. Helpoiten unohtuu rekisterikilven valo, sillä se ei juuri omaan ajoon vaikuta. Myös ns. parkkivalojen tulee toimia, mutta esimerkiksi sumuvalot täytyy joko poistaa tai korjata, mikäli niiden toiminnassa on häiriötä.

Akun kiinnitys on helppo tarkistaa tarttumalla siihen kiinni. Kaikki irtonaiset johdot tai vaaralliset kytkennät tulee purkaa pois, jotta oikosulkujen mahdollisuus minimoidaan.

Muita helppoja havaintoja on takaheijastimien kunto, sekä äänimerkin toiminta.

Päivi Rantanen
Päivi Rantanen
@paivirantanen
Read More
Loistava asiantunteva palvelu. Nopeasti auto kuntoon. Suosittelen Tampereen toimipistettä.
Tarja Tainio
Tarja Tainio
@tarjatainio
Read More
Eilen renkaat piti pahan äänen ja aamulla klo 7:15 soitin Mikalle& Anssille ja kysyin saisiko heti apua 😱 Täyttä on mutta tuo tänne niin katsotaan mikä on kyseessä. Menin heti paikalle ja pyysivät odottamaan ja ota kuppi kahvia ☕️ katsotaan heti. Kivi sinne ilmeisesti oli mennyt hiekkatiellä kun on tullut nyt ajeltua .. 15minuuttia ja homma oli tsekattu😅 Mitä maksaa? No ei tällä kertaa mitään kun varsinaista vikaa ei löytynyt ja kirskuntaa ei kuulunut enää😅 Iso kiitos loistavasta, nopeasta ja erittäin ystävällisestä palvelusta. Tulen toistekin 😊
Rosamaria Sinervä
Rosamaria Sinervä
@rosamariasinerva
Read More
Erittäin hyvää palvelua, sijaisauto siisti ja erittäin hyvä lisä👍🏽😎 suosittelen
Previous
Next
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lue myös:

Toimipaikat

Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä, Tampereella ja Hollolassa. Autokorjaamoissa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet, jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2022 MA-Autohuolto | JVmedia