Varaa aika huoltoon

Jyväskylä, Tampere ja Hollola ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


Suola on autoille myrkyllistä! Miten suojautua talvisin?

teiden suolaus

Miksi suolaa käytetään?

Suomessa teiden liukkauden torjuntaan aurauksen lisäksi käytettävä aine on suola. Se laskee veden jäätymispistettä, jolloin tien pinnalla oleva vesi ei jäädy. Tehokkainta ja järkevintä suolaus on, kun elohopea on -6 Celsiuksen yläpuolella. Suolaus pitää asfaltin esillä ja näin parantaa renkaiden pitoa. Talvikauden onnettomuuksista noin puolet liittyvät osaltaan liukkauteen, joten suolan käyttö on myös perusteltua. Suolaa levitetään myös lumisateiden aikana, jotta lumi ei tarttuisi tiehen ja muodostaisi vaarallisia polanteita. Polanteiden sulattaminen vaatisi huomattavasti enemmän suolaa. Vaikka jäätymisenestoteho on kiistaton, ei haittavaikutuksilta vältytä.

Mitä suola aiheuttaa?

Suola on autoille myrkkyä. Se saa metalliosat ruostumaan, ja pahinta aikaa onkin alkutalvi ja alkukevät, jolloin lämpötila sahaa nollan molemmin puolin. Kostea ja sateinen keli saa suolan jäämään autojen rakenteisiin ja näin ruostuminen alkaa. Vaikka uusissa autoissa mainostetaan olevan sähkösinkitty suurlujuuskori, ei tämä pinta ole juuri hiusta paksumpi. Tämä tarkoittaa sitä, että jo pieni kiveniskemä saa pinnan rikkoutumaan ja paljastamaan sen alla olevan metallin suolalle ja ruostumiselle. Puhkiruostumattomuustakuut kattavat vain ruostevauriot, jotka johtuvat valmistus- tai materiaalivirheestä eli maalivauriosta tai kiveniskemästä johtuvat ruostumiset eivät takuun piiriin kuulu.

Miten suojautua?

Paras tapa suojata autoa suolalta on säännöllinen pesu. Pesu kannattaa tehdä kuivalla pikkupakkasella, jotta auto kuivuu kunnolla. Uusille autoille kannattaa tehdä myös ruosteenestokäsittely, sillä sen vaikutus kestää jopa 10 vuotta. Talvirenkaat kannattaa myös pestä huolellisesti kesäsäilöön laittaessa, sillä myös alumiinivanne kärsii pinnalle jääneestä suolasta. Rengaspussiin säilötty pesemätön rengas talven jälkeen, on ruostumisen kannalta pahin mahdollinen olosuhde.

Lue myös artikkelimme auton jarrujen huoltamisesta täältä!

Varaa huoltoaikasi TÄÄLTÄ!

Toimipaikat

Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä, Tampereella ja Hollolassa. Autokorjaamoissa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet, jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2022 MA-Autohuolto | JVmedia