Varaa aika huoltoon

Jyväskylä, Tampere ja Hollola ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


Jarruhuolto syytä tehdä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin!

Jarruhuolto Jyväskylä

Auton tärkeimpiä osia on jarrut. Jarruhuolto ja -korjaus tulee yleensä mieleen vasta kun jarrulevyt alkavat pitää ääntä. Ääntäminen on merkki siitä, että jarrupalat alkavat olemaan loppuun kuluneet tai liikkuvat huonosti, jarrusatulat juuttuvat tai jarrumännät hirttävät. Näistä syistä jarrutusteho ei mitä todennäköisimmin ole enää vaaditulla tasolla. Tämä tekee autosta pahimmassa tapauksessa jo vaarallisen ajaa, sillä ääritilanteissa jarrujen suorituskyky täytyy olla kunnossa, jotta auto saadaan pysäytettyä turvallisesti. Jos auto jarruttaessa puoltaa toiselle suunnalle, voi se pahimmassa tapauksessa johtaa jopa vakavaan onnettomuuteen.

Milloin jarruhuolto on syytä tehdä?

Ääntäminen on kuitenkin vain yksi merkki heikentyneestä jarrutehosta ja jarruhuollon tarpeesta. Varsinkin Suomen talvisilla teillä, suola aiheuttaa jarruille haittaa takertelun ja laahaamisen muodossa. Jos jarrut jäävät huomaamatta laahaamaan ajossa, aiheuttaa se paitsi jarrupalojen, myös jarrulevyjen nopeaa kulutusta. Myös polttoaineen kulutus nousee vierimisvastuksen koventuessa. Polttoaineen kulutuksen äkillinen nousu voikin siis kieliä jarruviasta.

Jarrupalat ovat normaaleja kulutusosia autoille, mutta turhan pitkään ei kannata myöskään taloudellisesta näkökulmasta palojen vaihtoa venyttää. Kun palat kuluvat loppuun, ovat myös jarrulevyt hyvin nopeasti entiset. Tällöin huollon hinta voi jopa moninkertaistua. Nyrkkisääntönä kuitenkin on, että jarrulevyt kestävät kolme kertaa niin pitkään kuin jarrupalat. Ehtona luonnollisesti se, että vaihdot tehdään ennen kuin palat ehtivät kulua loppuun asti.

Voit vaikuttaa jarrujen kulumiseen!

Mekaanista kulutusta voidaan hillitä ajamalla autolla ennakoiden ja varovaisesti jarruttaen, mutta aika ajoin on hyvä tehdä myös terävämpiä jarrutusliikkeitä liikkuvien osien toiminnan takaamiseksi. Jarrulevyt ja -palat kannattaa tarkastaa jokaisen renkaanvaihdon yhteydessä, jotta auto pysyy turvallisena ajaa myös tulevaisuudessa.

Lue myös artikkelimme auton kylmäkäynnistämisestä täältä!

Varaa huoltoaikasi TÄÄLTÄ!

Toimipaikat

Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä, Tampereella ja Hollolassa. Autokorjaamoissa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet, jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2022 MA-Autohuolto | JVmedia