Varaa aika huoltoon

Jyväskylä ja Tampere ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


Miksi automaattivaihteiston öljynvaihto kannattaa tehdä?

Valmistajan huolto-ohjelmassa ei ole automaattivaihteiston öljynvaihto -nimistä kohtaa. Se ei siis ole tarpeellinen? Väärin! Epätasaiset vaihteenvaihdot, ylimääräiset äänet ja tehohävikit ovat merkkejä siitä, että laatikko vaatii huoltoa, sillä vaikka vaihteisto on suljettu järjestelmä, ajan myötä sekin karstoittuu, jonka myötä öljyn sekaan joutuu paljon siihen kuulumatonta materiaalia.

Jälleen kerran, vaikka vaihteistohuolto kuulostaa kalliilta ja ylimääräiseltä, on sillä saavutetut hyödyt verrattuna sen laiminlyöntiin mitattavissa sadoissa, pahimmassa tapauksessa jopa tuhansissa euroissa.

automaattivaihteiston öljynvaihto

Miten automaattivaihteiston öljynvaihto tehdään?

Yleensä automaattivaihteiston öljynvaihto suositellaan tehtäväksi vähintään kolmen vuoden tai 60tkm välein. Jos huoltoväli on ollut näin pitkä, on vaihteistoon syytä tehdä öljynvaihto niin sanotulla huuhtelumenetelmällä, jolla kaikki ylimääräinen materiaali kaiken käytetyn öljyn lisäksi saadaan pois koneistosta, pois uuden puhtaan öljyn tieltä. Huuhtelu tehdään Spin2 ATF-laitteistolla puhdistusaineen kera. Ilman tätä toimenpidettä vaihteistoon keräytynyt karsta saattaa lähteä liikkeelle ajon aikana, ja rikkoa vaihteiston. Huuhtelun aikana vaihteiston öljyä kierrätetään vaihteistossa 15-20 minuuttia laitteiston avulla. Näin saadaan karsta ja epäpuhtaudet tehokkaasti irtoamaan vanhan öljyn sekaan, minkä myötä se myös saadaan vaihdelaatikosta ulos. Yleensä perinteisillä menetelmillä öljynvaihto ei ole tehokas, ja vaihteistoon saattaa jäädä jopa litroja vanhaa käytettyä öljyä. Oikeilla laitteilla öljy saadaan vaihdettua 100% uuteen puhtaaseen öljyyn. Tämä tarkoittaa myös sitä, että sisäänlaitettavan uuden öljyn määrä on suurempi kuin perinteisessä öljynvaihdossa lisättävän öljyn määrä.

Ennaltaehkäisevät huoltotoimenpiteet ovat tilastojen valossa jopa satoja prosentteja halvempia tehdä, kuin vasta vian ilmettyä tehdyt korjaustoimenpiteet. Saat kuitenkin itse päättää, kokeiletko onneasi parin sadan euron säästön toivossa ja otatko riskin, että koko huonosti huollettu automaattivaihteisto levähtää moottoritien varteen!

Automaattivaihteiston öljynvaihto hyödyttää monella tavalla

Kun vaihteiston öljynvaihto tehdään oikein ja tehokkaasti huuhtelemalla, saadaan epäpuhtaudet öljyn seasta tehokkaammin pois. On myös selvää, että optimaalinen teknisten osien voitelutulos saadaan vain kun öljy on optimaalisen puhdasta. Automaattivaihteiston öljynvaihdon myötä voidaan saavuttaa myös konkreettisia hyötyjä auton taloudellisuuden kannalta. Sillä vaihteiston osien kunnollinen voitelu parantaa polttoainetehokkuutta, ja se vaatii puhtaan öljyn. Huuhtelulla voidaan saavuttaa jopa 0,5l polttoaineen säästö sadalle kilometrille (0,5l/100km), mikä tarkoittaa 30tkm vuosi kilometreissa jopa 200€ säästöä polttoainekuluissa. On siis syytä muistaa, että maksimaalinen mekaaninen luotettavuus vaihteistolle saavutetaan vain putipuhtaalla öljyllä, ja vaikka käyttöhäiriöitä vaihteistossa ei olisikaan, voi niitä huolimattomasti tehdyllä öljynvaihdolla ajan myötä alkaa muodostumaan.

Lue myös artikkelimme nelipyöräsuuntauksesta tästä!

 

Varaa aikasi automaattivaihteiston öljynvaihtoon TÄÄLTÄ!

Toimipaikat
Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä ja Tampereella. Autokorjaamossa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2018 MA-Autohuolto