Varaa aika huoltoon

Maailman helpoin ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


Auton äänet kertovat auton kunnosta!

auton äänet
Auton äänet kertovat paljon auton kunnosta

Auton äänet kertovat ajo- ja yleisestä kunnosta. Tietyt auton äänet kielivät siitä, että auto on syytä viedä välittömästi huoltoon, osalle voi autoilija myös itse tehdä korjausliikkeitä.

Moottori nakuttaa

Jos autosi moottorista kuuluu nakuttaminen tai kilatus, voi se tarkoittaa häiriötä moottorin sytytyksessä. Normaalisti sytytystulpat sytyttävät ilma-bensaseoksen, mutta mikäli koneesta kuuluu nakutus, voi syy olla siinä, että seos syttyy ilman tulppien antamaa kipinää. Nakutus aiheuttaa mäntiin reikiä, joten se heikentää moottorin toimintaa. Ääni ei ole kova, joten sitä pitää osata kuunnella!

Jarrut ulvovat jarruttaessa

Jarrujen äänet ovat helposti tunnistettavissa ulvovasta äänestään ja yhteydestä jarrupolkimen painallukseen. Jarruttaessa kuuluvat äänet johtuvat yleensä jarrupalojen kulumisesta. Jarrupalat ovat normaaleja kuluvia osia autoissa, joten ne ovat verrattaen edullinen vaihtaa. Aina äänet jarruttaessa eivät kuitenkaan kieli palojen vaihtotarpeesta, vaan jarrupalat voivat kerätä likaa pintaansa ja ilman tehokkaita jarrutuksia epäpuhtaudet aiheuttavat ääntä jarruttaessa.

Moottori ääntää kylmäkäynnistäessä

Tyypillisesti käynnistäessä kuuluvat äänet johtuvat moottorin moniurahihnan kuluminen. Moniurahihna on autosta riippuen joko jakoketju, tai -hihna. Jakohihna tulee vaihtaa noin 100tkm aikaan, mutta usein ketjua pidetään huoltovapaana. Jakoketju voi kuitenkin venyä ajan myötä, mikä aiheuttaa lopulta sen, että ketju hyppää pois rattaalta ja tällöin aiheuttaa vastaavan tuhon kuin jakohihnan katkeaminen. Nämä huollot kannattaa tehdä ajoissa, sillä ketjun kiristäminen ja hihnan vaihto maksavat vain murto-osan moottoriremonttiin nähden.

Pakoputken äänet ovat pörisevät

Pakoputken tehtävä on vähentää ennen kaikkea päästöjä, mutta myös pienentää moottorin ääniä. Jos pakoäänet muuttuvat tai niiden ääni muuttuu pöriseväksi, on se yleensä merkki reiästä putkessa tai vuotavasta tiivisteestä putkessa. Se voi äänen lisäksi ilmentyä myös hävinneenä moottoritehona. Pakoputken vauriot nostavat myös auton päästöjä mikä tekeekin siitä yhden yleisistä syistä jotka johtavat hylkäykseen katsastuksessa.

 

Lue myös artikkelimme auton jarruhuollosta täältä!

Varaa huoltoaikasi TÄÄLTÄ!

Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä. Autokorjaamossa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2018 MA-Autohuolto