Varaa aika huoltoon

Jyväskylä, Tampere ja Hollola ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


Auton äänet kertovat auton kunnosta!

auton äänet

Auton äänet kertovat ajo- ja yleisestä kunnosta. Tietyt auton äänet kielivät siitä, että auto on syytä viedä välittömästi huoltoon, osalle voi autoilija myös itse tehdä korjausliikkeitä.

Moottori nakuttaa

Jos autosi moottorista kuuluu nakuttaminen tai kilatus, voi se tarkoittaa häiriötä moottorin sytytyksessä. Normaalisti sytytystulpat sytyttävät ilma-bensaseoksen, mutta mikäli koneesta kuuluu nakutus, voi syy olla siinä, että seos syttyy ilman tulppien antamaa kipinää. Nakutus saattaa pitkään jatkuessaan aiheuttaa mäntiin reikiä. Mikäli nakutukseen ei puututa, ja mäntien annetaan kulua puhki saakka, on kyseessä jo vakava moottorivaurio ja tämä aiheuttaa ison remontin moottoriin. Nakutusääni ei ole kova, joten sitä pitää osata kuunnella!

Jarrut ulvovat jarruttaessa

Jarrujen äänet ovat helposti tunnistettavissa ulvovasta äänestään ja yhteydestä jarrupolkimen painallukseen. Jarruttaessa kuuluvat äänet johtuvat yleensä jarrupalojen kulumisesta. Jarrupalat ovat normaaleja kuluvia osia autoissa, joten ne ovat verrattaen edullinen vaihtaa. Aina äänet jarruttaessa eivät kuitenkaan kieli palojen vaihtotarpeesta, vaan jarrupalat voivat kerätä likaa pintaansa ja ilman tehokkaita jarrutuksia epäpuhtaudet aiheuttavat ääntä jarruttaessa.

Moottori ääntää kylmäkäynnistäessä

Käynnistäessä kuuluvat äänet voi aiheuttaa moottorin jakoketjun venyminen tai moniurahihnan kuluminen. Moniurahihna käyttää moottorin apulaitteita, kuten esimerkiksi laturia ja se saattaa kuluneena vinkua käynnistyksen yhteydessä. Autosta riippuen moottorin yhtä tai useampaa nokka-akselia, sekä vesipumppua pyörittää joko jakoketju, tai -hihna. Jakohihnalle valmistaja määrittää vaihtovälin mikä on tyypillisesti 100tkm. Usein jakoketjua pidetään huoltovapaana, mutta se voi venyä ajan myötä. Venynyt jakoketju pitää käynnistyksen yhteydessä rallattavaa ääntä ja venynyt ketju voi aiheuttaa lopulta sen, että ketju hyppää pois rattaalta ja tällöin aiheuttaa vastaavan tuhon kuin jakohihnan katkeaminen. Nämä huollot kannattaa tehdä ajoissa, sillä ketjun ja hihnan vaihto maksavat vain murto-osan moottoriremonttiin nähden.

Pakoputken äänet ovat pörisevät

Pakoputken tehtävä on pienentää moottorin ääniä ja putkistossa olevan katalysaattorin tehtävä on vähentää päästöjä. Jos pakoäänet muuttuvat tai niiden ääni muuttuu pöriseväksi, on se yleensä merkki reiästä putkessa tai vuotavasta tiivisteestä putkessa. Se voi äänen lisäksi ilmentyä myös hävinneenä moottoritehona. Pakoputken vauriot nostavat myös auton päästöjä mikä tekeekin siitä yhden yleisistä syistä jotka johtavat hylkäykseen katsastuksessa.

Päivi Rantanen
Päivi Rantanen
@paivirantanen
Read More
Loistava asiantunteva palvelu. Nopeasti auto kuntoon. Suosittelen Tampereen toimipistettä.
Tarja Tainio
Tarja Tainio
@tarjatainio
Read More
Eilen renkaat piti pahan äänen ja aamulla klo 7:15 soitin Mikalle& Anssille ja kysyin saisiko heti apua 😱 Täyttä on mutta tuo tänne niin katsotaan mikä on kyseessä. Menin heti paikalle ja pyysivät odottamaan ja ota kuppi kahvia ☕️ katsotaan heti. Kivi sinne ilmeisesti oli mennyt hiekkatiellä kun on tullut nyt ajeltua .. 15minuuttia ja homma oli tsekattu😅 Mitä maksaa? No ei tällä kertaa mitään kun varsinaista vikaa ei löytynyt ja kirskuntaa ei kuulunut enää😅 Iso kiitos loistavasta, nopeasta ja erittäin ystävällisestä palvelusta. Tulen toistekin 😊
Rosamaria Sinervä
Rosamaria Sinervä
@rosamariasinerva
Read More
Erittäin hyvää palvelua, sijaisauto siisti ja erittäin hyvä lisä👍🏽😎 suosittelen
Previous
Next
Facebook
Twitter
LinkedIn

Toimipaikat

Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä, Tampereella ja Hollolassa. Autokorjaamoissa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet, jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2022 MA-Autohuolto | JVmedia