Varaa aika huoltoon

Jyväskylä, Tampere ja Hollola ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


Palvelu ja muut autoalan epäkohdat loivat Mikan ja Anssin Autohuolto Oy:n

Mikan ja Anssin autohuolto Tampere

Tarina alkaa

Autoala keskittyy autoihin. Tämän olivat huomanneet Mikan ja Anssin autohuolto Oy:n yrittäjäkaksikko Mika Kauppinen ja Anssi Poikonen vuonna 2011 tavatessaan yhteisellä työpaikallaan. Miehet olivat molemmat kovia tekemään töitä, mutta työntekijän roolissa autoalalla molempia oli jo pitkään ihmetyttänyt autoalan ja varsinkin autohuoltoalan epäkohdat. Vaikka autoja huollettiinkin taitavasti, ei asiakaskontaktiin panostettu pahimmassa tapauksissa laisinkaan. – Autohuolloista puuttui inhimillisyys ja palvelu lähes kokonaan, Mika kertoo seurattuaan alan yritysten toimintaa. – Anssin kanssa keskustellessa löysimme lukuisia seikkoja, miten alalla voisi erottua toimimalla paremmin. Asiakaspalvelu oli aivan ylivoimaisesti suurin puute alalla. Yksi kaunis päivä Anssi tuli sitten kysymään, että pitäisikö perustaa oma yritys, ja totesin vain, että pitäisi. Siitä se sitten alkoi, Mika jatkaa yrityksensä ensiaskeleista.

Mikan ja Anssin Autohuolto Oy perustetaan

Huhtikuussa 2012 Jyväskylän Palokkaan, Heinämäenkuja 5 avattiin Mikan ja Anssin Autohuolto Oy. Avatessa Mikan ja Anssin lisäksi korjaamolla oli yksi työntekijä. Palokka valikoitui ensimmäiseksi toimipisteeksi sen sopivan sijainnin, sekä sopivien toimitilojen löytymisen vuoksi. Alusta saakka oli selvää, että uuden huoltamon perustamiseksi ja kasvattamiseksi, markkinointiin on satsattava varsinkin aluksi isosti. Kokonaisvaltainen suunnitelma kattoi radio- ja lehtimainonnan lisäksi myös runsaan määrän flyereiden jakoa. – Kyllä pienen yrityksen yrittäjänä sai itse kääriä hihat ja mennä jakamaan huoltoflyereita markettien auloihin ja liikekeskuksiin, Mika toteaa hymyssä suin. Pienen huoltamon maine kiiri, ja hyvin nopeasti tuli vastaan tilanne, ettei henkilökunta riitä vastaamaan kasvavaan kysyntään. Henkilökuntaa alettiinkin lisäämään tasaisella tahdilla. Kiitosta Mikan ja Anssin autohuolto sai ripeästä toiminnastaan, sekä huoltomaailmassa ennen kuulumattomasta palvelustaan. – Huomiomme siitä, että autoilijat kaipaavat palvelua tuodessaan autojaan huoltoon, osoittautui välittömästi oikeaksi, minkä vuoksi maineemme täyden palvelun autohuoltona liikkui puskaradiossa nopeasti, Mika kertoo.

Useita uusia kilpailuetuja

Erottautumiskeinoja nykyisiltä markkinoilta lähdettiin kartoittamaan aivan perusasioista. Mikan ja Anssin autohuolto toi ensimmäisenä Keski-Suomessa ilmaisen sijaisauton huoltojen ajaksi asiakkailleen, kun aiemmin sijaisautoista joutui pulittamaan useita kymmeniä euroja päivästä. – Sijaisautolla vastataan niinkin yksinkertaiseen ja ilmiselvään tarpeeseen, kuin millä asiakas liikkuu asioilleen sillä aikaa, kun oma auto on huollossa, Mika toteaa. Toinen uusi ilmeinen asiakaskokemusta helpottava uudistus oli erämaksun hyödyntäminen myös autohuolloissa. – Harva ihminen kulkee taskut täynnä rahaa odottamassa autoonsa isoa remonttia, jolloin halusimme mahdollistaa auton korjaamisen ajankohdasta riippumatta. MA-erämaksuun saamme luottopäätöksen sekunneissa, joten sen hakeminen on helppoa ja korjauskustannukset saadaan jaettua pienempiin eriin helposti, Mika kertoo viitaten useiden satojen, jopa tuhansien eurojen toimenpiteisiin.

Vanhat tilat käyvät ahtaaksi

Vuonna 2015 alettiin jo olemaan tilanteessa, jossa sen aikainen huoltamo ei kyennyt enää vastaamaan kunnolla kysyntään, mihin vaikutti myös lisääntyneen työvoiman tilan tarve. Uutta ja sopivaa tilaa oli kuitenkin vaikea löytää, eikä yrittäjillä ollut hinkua poistua tutulta Palokan alueelta. Onni potkaisi 2017, jolloin Mika ja Anssi huomasivat noin 300m päässä sen aikaisesta huoltamotiloista uuden tyhjillään olevan hallin. Halli olisi autokorjaamolle täydellinen useine nosto-ovineen ja suurine sisätiloineen. Selvittelyiden jälkeen Mikan ja Anssin autohuolto Oy muutti marraskuussa 2017 uusiin hienoihin tiloihin Heinämäentie 18:an, aivan vanhojen tilojen naapuriin. Joulukuussa vietettiin uuden huoltamon avajaisia. – Kyllä se oli ennen kaikkea helpotus, Mika kertoo siirtymisestä uuteen halliin. – Saatiin puolet lisää tilaa toimia, eivätkä huoltoajat enää venyneet pitkien jonojen vuoksi. Periaatteemme on, että varatessa aikaa huoltoon, täytyy auto saada sisään korkeintaan viikon päästä.

Tällä hetkellä Mikan ja Anssin autohuolto pystyy hoitamaan viikossa noin 100 huoltoa. Päiväkohtaisesti se tarkoittaa noin 20 autoa päivässä. Lisääntynyt kapasiteetti uusien tilojen myötä on vaikuttanut myös sijaisautojen määrään. – Olemme juuri hommanneet pari uutta Volkswagen Poloa ja vielä ainakin kaksi tulee, Mika toteaa. – Yhteensä sijaisautoja on tällä hetkellä pari kymmentä.

Uudistukset ja laajeneminen

Uusimpia uudistuksia Mikan ja Anssin autohuollossa on uuden asiakasystävällisen ja helppokäyttöisen nettiajanvarausjärjestelmän käyttöönotto. – Nykyisin kiireiset ihmiset haluavat hoitaa enemmän ja enemmän asioitaan verkossa juuri silloin kun itse ehtivät, eikä se koske vain autohuoltoja. Kyllä tämä ajanvarausuudistuskin tulee puhtaasti kysynnän myötä. Haluamme edelleen palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla ja helpottaa heidän kokemaansa tuskaa asioiden hoidossa, Mika alleviivaa. Kysyntää on riittänyt tähän päivään saakka, mikä on todistanut Mikalle ja Anssille, että heidän tapansa toteuttaa perinteikästä autohuoltoa, on hyvä. Tästä johtuen Mikan ja Anssin autohuolto avaa kesäkuun 1. päivä uuden autohuollon Tampereelle ja avaa näin täyden palvelun autohuolto-mahdollisuuden myös tamperelaisille. – Hyvän palvelun yhdistäminen osaavaan huoltohenkilökuntaan on toiminut Jyväskylässä niin hyvin, etten näe mitään syytä, miksei se toimisi Tampereellakin, Mika kertoo.
Päivi Rantanen
Päivi Rantanen
@paivirantanen
Read More
Loistava asiantunteva palvelu. Nopeasti auto kuntoon. Suosittelen Tampereen toimipistettä.
Tarja Tainio
Tarja Tainio
@tarjatainio
Read More
Eilen renkaat piti pahan äänen ja aamulla klo 7:15 soitin Mikalle& Anssille ja kysyin saisiko heti apua 😱 Täyttä on mutta tuo tänne niin katsotaan mikä on kyseessä. Menin heti paikalle ja pyysivät odottamaan ja ota kuppi kahvia ☕️ katsotaan heti. Kivi sinne ilmeisesti oli mennyt hiekkatiellä kun on tullut nyt ajeltua .. 15minuuttia ja homma oli tsekattu😅 Mitä maksaa? No ei tällä kertaa mitään kun varsinaista vikaa ei löytynyt ja kirskuntaa ei kuulunut enää😅 Iso kiitos loistavasta, nopeasta ja erittäin ystävällisestä palvelusta. Tulen toistekin 😊
Rosamaria Sinervä
Rosamaria Sinervä
@rosamariasinerva
Read More
Erittäin hyvää palvelua, sijaisauto siisti ja erittäin hyvä lisä👍🏽😎 suosittelen
Previous
Next
Facebook
Twitter
LinkedIn

Toimipaikat

Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä, Tampereella ja Hollolassa. Autokorjaamoissa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet, jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2022 MA-Autohuolto | JVmedia