Varaa aika huoltoon

Jyväskylä ja Tampere ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


Mikä on sähköinen huoltokirja?

sähköinen huoltokirja

Perinteisesti auton huoltokirja on sijainnut aina apukuskin edessä sijaitsevassa hansikaslokerossa leimattavana vihkona, johon merkataan kaikki huollot mitä autolle on missäkin kilometrimäärässä tehty. Ongelmalliseksi tämä käytäntö muodostuu siinä vaiheessa, jos auton huoltokirja hukkuu ja huollot on tehty sekalaisilla yksityisillä korjaamoilla. Sähköinen huoltokirja on Mazdan vuonna 2006 kaikkiin autoihinsa tuoma käytäntö, jossa kaikki autoon tehdyt huollot merkitään samaan maahantuojan tai valmistajan tietokantaan. Sittemmin sen on ottanut käyttöönsä asteittain lähes kaikki autonvalmistajat.

Sähköinen huoltokirja on mahdollista täyttää myös monimerkkihuollossa

Usein luullaan ettei muilla kuin merkkihuoltamoilla ole pääsyä näihin huoltotietokantoihin, eikä kaikkia tietoja saada sähköiseen huoltokirjaan, mikäli autoa huolletaan riippumattomalla korjaamolla. Tämä oletus on kuitenkin väärä. Valmistajilla ja maahantuojilla on lain määrittämä velvollisuus tarjota riippumattomalle korjaamolle mahdollisuus päästä käsiksi tarvittaviin tietoihin. Käytettyä autoa autoliikkeeltä ostettaessa, on liikkeellä velvollisuus antaa ostajalle kaikki kaupantekoon vaikuttavat tiedot.

Helpottaa sekä huoltoliikettä, että autoilijaa

Sähköisesti täytettävä huoltokirja on paitsi kätevämpi, myös luotettavampi. Sitä on vaikeampi manipuloida kuin perinteistä huoltokirjaa, johtuen rajoitetusta pääsystä tietokantaan. Sähköisen huoltokirjan perusteella pystytään myös toteamaan helpommin puutteita huolto-ohjelman toteuttamiseen liittyen, mikä vähentää tärkeiden huoltojen epähuomioisia laiminlyöntejä. Luotettava huoltokirja on varsinkin käytettyä autoa ostaessa ostajalle riskejä pienentävä tekijä.

Takuun säilymisen kannalta ei oikeastaan ole väliä käytetäänkö autossa sähköistä vai paperista huoltokirjaa, sillä tärkeintä on että pystytään todentamaan että valmistajan määrittelemät takuun edellyttämät huollot on tehty ajallaan. Täydellisesti täytetty sähköinen huoltokirja kuitenkin helpottaa asian todistamista. Tärkeintä on muistaa että sähköinen huoltokirja ei voi edellyttää huoltojen tekemistä merkkikorjaamoissa.

Mikäli tiedät, että autossasi on käytössä sähköinen huoltokirja, muista varmistaa sen käyttäminen autohuolloltasi. Me Mikan ja Anssin autohuollossa käytämme sähköistä huoltokirjaa automaattisesti mikäli se on autollasi käytössä.

Lue myös artikkelimme takuun säilymisestä huollettaessa tästä!

Varaa huoltoaikasi TÄÄLTÄ!

Toimipaikat
Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä ja Tampereella. Autokorjaamossa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2018 MA-Autohuolto