Varaa aika huoltoon

Jyväskylä, Tampere ja Hollola ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


5 Vinkkiä Talvirenkaiden Tarkistukseen

5 Vinkkiä Talvirenkaiden Tarkistukseen

Joka syksyisen rengasvaihdon yhteydessä on tiettyjä asioita mitä on helppo kotikonstein tarkastaa. Kulumisen lisäksi säilytyksen aikana renkaisiin on voinut tulla muutoksia jotka vaikuttavat sekä ajomukavuuteen, että turvallisuuteen. Listasimme 5 tärkeintä vinkkiä mitä kannattaa ottaa huomioon ja tarkastaa rengasvaihdon yhteydessä.

Tarkista kulutuspinta renkaassa

Alin sallittu kulutuspinta talvirenkaassa on 3mm ja se on helppo testata esimerkiksi 2 euron kolikolla. Jos hopeareunusta jää näkyville kolikon asetuttua rengasuraan, on syytä harkita renkaanvaihtoa. On myös hyvä huomioida, että 3mm kulutuspinta on lakimääritteinen alaraja, mutta renkaiden vaihtoa kannattaa harkita heti, kun ajettavuus heikkenee.

Tarkista nastojen määrä ja kunto

Nastojen määrä renkaissa ja nastojen kunto on myös hyvä tarkastaa talven saapuessa. Jos nastoja on irronnut paljon renkaiden pito voi olla heikentynyt reilusti. Jos nastat ovat paikallaan, mutta heiluvat, niiden purevuus jäähän ja loskaan on lähes olematon.

Tarkista rengaspaineet

Automallista riippuen rengaspaineet ovat yleensä n. 2 baria. Talvirenkaissa on kuitenkin huomioitava, että kylmä sää laskee rengaspaineita, eli +20 asteessa 2 baria, on 0 asteessa 1.8 baria. Eli jos vaihdat renkaat sisällä, lisää suosituspaineeseen 0,2-0,3 baria, jolloin ulkona paineet laskevat valmistajan suositukseen. Ulkona asennettaessa voit asettaa paineet suoraan suosituksiin. Suositukset löydät yleensä auton ohjekirjasta.

Renkaiden tasapaino

Jos renkaat kuluvat epätasaisesti tai ajaessa tuntuu ylimääräistä tärinää, voi syy olla renkaiden epätasapainossa. Tasapainotus kannattaa teettää autohuoltojen yhteydessä, jolloin tasapaino tutkitaan asianmukaisilla laitteilla ja korjataan painotuksilla.

Tarkista rengaskulmat

Rengaskulmat vaikuttavat renkaiden tasaiseen kulumiseen. Mikäli aurauskulmat ovat pielessä, kuluu rengas ulko- tai sisäreunasta enemmän kuin muualta. Näin myös renkaiden käyttöikä lyhenee. Aurauskulmien virheillä on nostava vaikutus myös polttoaineen kulutukseen. Kulmat kannattaa tarkastuttaa jokaisen huollon yhteydessä, tai kun havaitaan edellä mainittuja ongelmia.

Lue täältä renkaiden vaihdon yhteydessä suositellusta nelipyöräsuuntauksesta!

Varaa aikasi TÄÄLTÄ:

http://www.huoltovaraus.fi/ma-autohuolto/

Toimipaikat

Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä, Tampereella ja Hollolassa. Autokorjaamoissa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet, jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2022 MA-Autohuolto | JVmedia