Varaa aika huoltoon

Jyväskylä, Tampere ja Hollola ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


Talvi tulee, tee nämä talvihuoltotoimenpiteet autollesi!

Talvi on autoille rankkaa aikaa. Lämpötilavaihtelut Suomen talvessa on suuria, eikä kylmä ole hyväksi varsinkaan moottorin toiminnalle. On kuitenkin runsaasti erilaisia valmistautumiskeinoja talveen, mitä jokainen voi tehdä ja tarkastaa ennen kuin talvi yllättää. Kokosimme 5 tärkeintä vinkkiä alapuolelle:

Tarkista talvirenkaiden kunto

Varastossa säilytetyt talvirenkaat ja niiden rengaspaineet on syytä tarkastaa sekä asennusvaiheessa, että lyhyen ajon jälkeen vaihdosta. Renkaiden vaihdon jälkeen, pulttien kiristys tulee suorittaa noin 100km jälkeen, sillä varsinkin alumiinivanne mukautuu hiukan ajon aikana. Vähäiselläkin käytöllä talvirenkaan käyttöikä on maksimissaan 6 vuotta ja kovassa käytössä olleen renkaan kulutuspinnan voi tarkastaa vaikkapa 2€-kolikolla. Mikäli hopeinen reunus jää reilusti peittoon, on kulutuspintaa vielä reilusti jäljellä.

Vaihda öljyt ja öljysuodatin

Tärkeimpiä huoltotoimenpiteitä auton moottorin kannalta on moottoriöljyn ja öljysuodattimen vaihtaminen. Öljy kulkee moottorin läpi ja kuljettaa mukanaan myös epäpuhtauksia, jotka tarttuvat suodattimeen. Suodattimen säännöllinen vaihtaminen parantaa öljyn voiteluominaisuutta ja on näin helppo tapa pidentää moottorin käyttöikää.

Lohkolämmitys

Lohkolämmitys on syytä aloittaa jo n. +5 celsiuksessa. Moottorin parhaan iän varmistamiseksi kannattaa lämmitystä käyttää jo ennen pakkaskelejä, sillä kylmä käynnistys rasittaa moottoria radikaalisti. Moottorin lämmitys säästää myös huomattavasti polttoainetta.

Tarkista pyyhkijänsulat

Varsinkin syksyn pimeydessä ja sateilla hyvät pyyhkijänsulat ovat tärkeät ylläpitämään näkyvyyden ajaessa. Muista myös nostaa yöksi sulat ylös, etteivät ne jäädy tuulilasiin kiinni.

Varustaudu

Varsinkin ydintalven aikana kovilla pakkasilla, jopa uuden auton hyytyminen tienpäälle on varteenotettava riski. Kannattaa siis varautua varaamalla matkaan esimerkiksi vilttejä lämmikkeeksi, käynnistyskaapelit apuvirran antamiseksi ja hinausköysi mahdollisen auton siirtämisen varalta. Myös hätäkolmion olemassaolo autossa on hyvä tarkastaa.

Lue myös artikkelimme automaattivaihteiston öljynvaihdosta!

Varaa aikasi TÄÄLTÄ!

http://www.huoltovaraus.fi/ma-autohuolto/

Toimipaikat

Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä, Tampereella ja Hollolassa. Autokorjaamoissa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet, jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2022 MA-Autohuolto | JVmedia