Varaa aika huoltoon

Jyväskylä, Tampere ja Hollola ajanvaraus!
Täytä auton tekniset tiedot automaattisesti syöttämällä rekisterinumerosi alle.


tärkeät huollot

Tärkeimmät huollot autoihin tulee tehdä ajallaan. Huomaamattomat huollontarpeet voivat kuitenkin johtaa isompiin remontteihin ja kustannuksiin, joten listasimme merkkejä muutamasta eri viasta ja niiden huoltamisesta.

1. Ohjaustehostin huolto

Ohjaustehostin harvoin nousee huollettavien osien listalle ennen kuin on myöhäistä. Ohjaustehostinjärjestelmän nesteiden ajoittainen vaihto estää pölyn ja muun lian jäämisen järjestelmään ja näin osat eivät pääse vuotamaan tai ohjaustehostimen pumppu rikkoontumaan. Tietyin väliajoin nesteiden vaihto ja huuhtelu auttavat pitämään ohjausjärjestelmän kunnossa.

2. Nelipyöräsuuntaus

Pyörien suuntaus parantaa paitsi auton ohjattavuutta, myös renkaiden ja jousituksen käyttöikää. Pyörien virheelliseen suuntaukseen voivat vaikuttaa niin alustan osien kuluminen, kuin ajosta johtuvat iskut ja kolahdukset. Suurimpia syitä renkaiden vääriin ohjauskulmiin on yleisesti osuminen teräviin monttuihin tai kivetyksiin.

Merkkejä suuntauksen virheellisyydestä on usein auton vetely suoralla tiellä jompaankumpaan suuntaan, mutta myös pienten ohjausliikkeiden suuri vaikutus kulkuun. Epätasainen renkaiden kuluma on myös merkki renkaiden suuntauksen virheestä. Nelipyöräsuuntaus kannattaa tehdä autolle vaikkapa vuosittain.

3. Tasauspyörästö

Tasauspyörästö välittää voiman vaihdelaatikolta renkaisiin. Järjestelmässä oleva öljy menettää ajan myötä ominaisuuksiaan, eikä enää voitele järjestelmän sisäisiä osia tarvittavalla tavalla. Harvoilla valmistajilla on huolto-ohjelmassa tasauspyörästön ja vaihteiston öljyjen vaihto, Eli kannattaa niiden huollosta pitää itse huoli.

4. Raitisilmasuodatin

Raitisilmasuodatin suodattaa nimensä mukaisesti ulkoa puhallettavan ilman puhtaaksi sisäilmaksi autoon. Ajan myötä suodatin kerää likaa ja kosteutta suodatettavasta ilmasta, joten sen ajoittainen vaihtaminen parantaa huomattavasti sisäilman laatua, sekä poistaa epämieluisia hajuja auton sisäilmasta.

5. Automaattivaihteiston öljynvaihto

Automaattivaihteiston öljynvaihto suositellaan tehtäväksi noin 60tkm välein, vaikka valmistajan huolto-ohjelmassa ei välttämättä vaatimusta tästä ole. Merkkejä lähestyvästä huoltotarpeesta on epätasaiset vaihteenvaihdot, ylimääräiset äänet sekä tehohävikit. Jotta 100% öljystä saadaan vaihdettua uuteen öljyyn, tulee vaihto tehdä niin sanotulla huuhtelumenetelmällä. Tässä menetelmässä järjestelmän läpi kierrätetään öljyä niin, että kaikki vanhan öljyn seassa oleva karsta ja epäpuhtaus saadaan vaihteistosta ulos. Tarkemmin voit lukea automaattivaihteiston öjynvaihdosta täältä!

6. Ilmastointihuolto

Ilmastointi varsinkin Suomiolosuhteissa, on käytössä usein vain puolet vuodesta, mikä aiheuttaa sen, että ilmastoinnin vajaatoiminta huomataan vasta ensimmäisillä hellekeleillä. Vaikka ilmastointijärjestelmä on suljettu, pääsee kylmäaine ajan myötä poistumaan järjestelmästä. Tästä syystä kylmäaineen lisäys tulee tehdä vähintään kahden vuoden välein. Huoltotarve ilmenee heikentyneenä viilennystehona ja siten, ettei puhallettava ilma ole siis kylmää kylmimmälläkään asetuksella. Lue lisää ilmastointijärjestelmien murroksesta kustannusrakenteesta artikkelistamme täällä!

7. Jarrunesteet

Myös jarrujen hydrauliikka on suljettu järjestelmä, mutta jarrunestesäiliö ei ole, mikä tarkoittaa sitä, että ilmankosteus ajan myötä tiivistyy vedeksi jarrunesteen sekaan. Tämä taas aiheuttaa ruostumista hydrauliikkajärjestelmän sisällä. Jarrunesteen vaihto kuuluu auton huolto-ohjelmaan ja ne on syytä vaihtaa suomen olosuhteissa kahden vuoden välein.

Päivi Rantanen
Päivi Rantanen
@paivirantanen
Read More
Loistava asiantunteva palvelu. Nopeasti auto kuntoon. Suosittelen Tampereen toimipistettä.
Tarja Tainio
Tarja Tainio
@tarjatainio
Read More
Eilen renkaat piti pahan äänen ja aamulla klo 7:15 soitin Mikalle& Anssille ja kysyin saisiko heti apua 😱 Täyttä on mutta tuo tänne niin katsotaan mikä on kyseessä. Menin heti paikalle ja pyysivät odottamaan ja ota kuppi kahvia ☕️ katsotaan heti. Kivi sinne ilmeisesti oli mennyt hiekkatiellä kun on tullut nyt ajeltua .. 15minuuttia ja homma oli tsekattu😅 Mitä maksaa? No ei tällä kertaa mitään kun varsinaista vikaa ei löytynyt ja kirskuntaa ei kuulunut enää😅 Iso kiitos loistavasta, nopeasta ja erittäin ystävällisestä palvelusta. Tulen toistekin 😊
Rosamaria Sinervä
Rosamaria Sinervä
@rosamariasinerva
Read More
Erittäin hyvää palvelua, sijaisauto siisti ja erittäin hyvä lisä👍🏽😎 suosittelen
Previous
Next
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toimipaikat

Meistä

Mikan & Anssin Autohuolto Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Jyväskylässä, Tampereella ja Hollolassa. Autokorjaamoissa on uudet huoltotilat ja autodiagnostiikkalaitteet, jotka takaavat asianmukaisen ja nykyaikaisen autohuollon autoon kuin autoon.

Seuraa meitä

© 2021 MA-Autohuolto | JVmedia

Nyt kaikkiin huoltoihin ja korjauksiin

3 vuotta

maksuaikaa

Maksutavan tarjoaa Collector Bank